Nem mindennapi formák és anyagok: a különlegesség szerelmeseinek

Az eljegyzési és karikagyűrűk terén a választási lehetőség gyakorlatilag a végtelenhez közelít. Ráadásul a kreatív gyűrűkészítők évről-évre újabb és újabb megoldásokkal örvendeztetik meg az egyedi gyűrűkre vágyókat. Az alábbiakban összegyűjtöttük a nem mindennapi formákat és anyagokat a különlegességek szerelmeseinek.

Gyűrűk különleges anyagokból

A gyűrűk esetében az arany klasszikus választásnak mondható most már de szerencsére ezt is kiválóan tudják a szakemberek variálni, a különlegesség jelszava alatt. Ezek közül az alábbi különleges megoldásokat érdemes megemlíteni:

Gyűrűk két színben

A két színű gyűrűk egyre gyakoribbak a gyűrűkészítők portékái között, hiszen sokan ezeket az egyedi gyűrűket részesítik előnyben. E gyűrűknek nagy előnye, hogy számos formát ölthetnek, a klasszikustól a modernig, miközben a kettősség miatt a klasszikus forma is modern, egyedi köntöst kap.

Az ilyen gyűrűket alapvetően az arany különböző variációi alkotják, mint a sárga, a fehér és a rozé arany.

Meteoritból készült gyűrűk

Manapság egyre nagyobb keletje van a különböző fémekből készült gyűrűk mellett a meteoritból készült gyűrűknek is. Az igazi meteorit mint alapanyag nagyon ritka, emiatt a meteorit gyűrűk is ritkának számít. Sajnos sokan hamis meteoritnak nevezett gyűrűkkel is igyekeznek bizniszelni, ezért mindenképp győződjünk meg az eredetiségről. Erre legtöbb esetben a tanúsítvány megléte adhat bizonyosságot.

Különleges gyűrű formák

Amennyiben úgy véljük, hogy a gyűrű anyaga önmagában nem tesz különlegessé egy gyűrűt, akkor a formát is megspékelhetjük egy-két valóban egyedi megoldással. Manapság az alábbi megoldások egyre népszerűbbekké válnak világszerte.

Fonott karikagyűrű

A fonott forma utal egyrészt a hagyományokra így magukban hordozzák a klasszikus vonalat, ugyanakkor ékszerként viselve igazán különleges megjelenést is kölcsönöznek. Ráadásképp a fonott formák szimbolikája eljegyzési és karikagyűrűk esetében az összetartozásra is utalhat, miközben egy egyedi karikagyűrűről beszélhetünk.

Szív formájú gyűrűk

A szív forma soha nem válik unalmassá, ha esküvőről van szó. Sok szerelmes a gyűrűjén is megjelenítené. Ennek egy kreatív módja mindkét gyűrű oldalán egy kis bevágás, melyek egymás mellé téve szívvé egészülnek ki. Ugyanezt a hatást kövekkel vagy gravírozással is létre lehet hozni.

Összeilleszthető gyűrűk

Igazán egyedi formát kaphatunk, ha puzzle darabokhoz hasonlóan összeilleszthető karikagyűrűket választunk. Az ötlet maga nagyon romantikus és ráadásul a megjelenés is igen egyedi lehet, ha valamilyen személyes emléket is bele tudunk csempészni az összeilleszthetőségbe.

Különleges díszítésű gyűrűk

Ha nem szeretnénk formában nagyon egyedit, mert félünk, hogy mégsem lesz kényelmes, ne keseredjünk el. A gyűrű felületén is megjelenhetnek olyan alakzatok vagy akár szavak, melyek sokat jelentenek kapcsolatunkban. A felület lehet fényes, matt vagy szálhúzott, a díszítés pedig véséssel vagy rusztikus megmunkálással kerülhet rá, de akár csak egy egyedi kő berakás is egyedi karikagyűrűket eredményezhet.

Szögletes gyűrűk

A gyűrűkről alapesetben a kör alak jut eszünkbe, így igazán kitűnhetünk egy szögletesebb formavilággal. Persze ez nem mindenkinek jelent kényelmes viseletet, ezért amennyiben ilyen különleges ékszert szeretnénk vásárolni, mindenképp ajánlott felpróbálni a kiszemelt példányt.

Összegezve:

Amennyiben tehát egyedi és különleges gyűrűt szeretnénk vásárolni, akkor tehát választhatunk, hogy a gyűrű anyagában, vagy formavilágában választunk az átlagtól eltérő megoldást. Választásunknak mindössze a képzeletünk szabhat határt ma már.

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!