Rusztikus esküvőhöz: rozé arany gyűrű

Akik esküvőre készülnek, vagy csak tervezik azok biztosan összefutottak már a rusztikus esküvő kifejezéssel. Ezeknek a stílusú esküvőknek egyre nagyobb keletje van kis hazánkban is, de ehhez sok apó részletre kell odafigyelni, a rusztikus esküvőhöz a rozéarany gyűrű, a természeteses anyagok is mondhatni alapkellékek. Az alábbiakban ezekkel is foglalkozunk kicsit részletesebben.

Rusztikus stílusú esküvők

Egyre népszerűbb már idehaza is, hogy a párok az esküvőjüket valamilyen stílus mentén szeretnék megvalósítani. Ez nem jelent feltétlen több kiadást, inkább több tervezést igényel. A végeredmény viszont valami olyasmi lehet, amivel a pár tükrözi a maguk egyéniségét és nem utolsó sorban otthonosan érzik magukat benne.

Sok-sok stílus van az esküvő világában is , a rusztikus esküvő egyike ezen stílusoknak, mely egyre népszerűbbé válik. A stílus maga Angliából indult, a vidéki házak hangulatát idézi meg. A rusztikus szó jelentése durván megmunkált felületet jelent, ami a vidéki, falusias stílusra utal.

Az igazi rusztikus esküvőt vidéken egy pajtában érdemes elképzelni. Helyszínként egy virágos rétet, vagy erdő menti kis tisztást érdemes választani, a teremben mécseseket, zsákvászonnal terített asztalokat, mezei virágokat és farönk kiegészítőket is érdemes választani. A stílus magánban foglalja a természet közelségét, otthonosságot sugároz, visszafogott elegancia, lágyság jellemzi.

Rusztikus esküvő kellékei

Egy valóban rusztikus esküvő esetében az elsődleges szempont a természet közelisége. Ennek jegyében a meghívóknak a helyszínnek és gyakorlatilag mindennek a föld színeket, a természetes anyagokat kell képviselnie.

Éppen ezért mindenképp olyan helyszínt érdemes keresni, ami közeli kapcsolatba áll a természettel, virágokkal, fákkal tarkítva. Tipikus rusztikus esküvői kellék a fa boroshordók dekorációra, vagy felszolgáló asztalként való használata.

A rusztikus esküvők esetében a kültéri ceremónia helyszín mondhatni alapelvárás. A helyszín maga lehet egy tisztáson, vagy fák alatt, az oltár lehet egyszerű fából, lenvászonnal, mezei virágokkal dekorálva. Mindezeken felül azonban van még egy lényeges dolog, ami nélkül nem lehet rusztikus esküvő az esküvő. Ez pedig nem más, mint a rozéarany gyűrű.

Rozé arany gyűrű rusztikus stílushoz

A rozé arany jegygyűrűk kifejezetten illenek a rusztikus stílusú esküvőkhöz, hiszen ezeknek a gyűrűknek a színvilága igazán passzol a stílus képviselte irányvonalhoz. Míg az ezüst és a fehérarany túlságosan rideg, minimalista stílust képvisel, addig a sárgaarany kirívó lehet a rusztikus enteriőrben.

A rozéarany egyébként nem egy új keletű gyűrűtrend, hiszen ezeknek az ékszereknek az elterjedése egészen a viktoriánus korszakig követhető vissza, ahonnan maga a rusztikus stílus is ered.

Kinek ajánlott a rosé arany gyűrű?

A rosé arany karikagyűrű tulajdonképpen mindenkinek ajánlott lehet, hiszen bőrtónustól és életkortól függetlenül viselhető. Nem véletlen az egyre növekvő népszerűsége sem, hiszen tényleg egy különleges, igazán nőies színről van szó, ami ráadásul univerzális. Bátran lehet variálni más színekkel, akár más fémes ékszerekkel, mert szinte mindennel jól mutat.

Emellett további előnye, hogy nem egy harsány szín, mégis vonzza a tekintetet. Elég egyetlen rozéarany ékszer vagy kiegészítő, azt garantáltan észre fogják venni.

A rózsaarany ékszerek ráadásul a hétköznapokban és más alkalmakra is tökéletes viseletet jelenthet. Egy egyszerű, de mutatós, kevésbé díszített nyaklánc, karóra vagy karkötő remekül illik a mindennapi öltözékekhez, míg a kövekkel díszített, csillogóbb rozéarany ékszerek egy csinos alkalmi ruha tökéletes kiegészítői lehetnek.

Összegezve:

A rusztikus esküvőknek tehát a természet közeliség mellett egy másik hagyományos motívuma a rozéarany gyűrűk is, melyek kiválóan passzolnak a stílus képviselte jellemzőkbe. Amennyiben tehát ilyen esküvőt tervezünk, akkor ahhoz egy rozéarany jegygyűrűt is érdemes beszereznünk.

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!