Blog

Rózsaszín gyémánt

2015.12.22
Igen ritka, nagy méretű, rózsaszín gyémántot árvereznek el Genfben november 10-én, becsült értéke 23-28 millió dollár, 6,5-7,9 milliárd forint - jelentette be a Christie's aukciósház.
rózsaszín gyémánt

Az In the Pink nevű, 16,08 karátos, élénk rózsaszín drágakő a legnagyobb a valaha elárverezett, párna alakú gyémántok közül - áll a Christie's csütörtöki közleményében.

A rózsaszín gyémántokat színük szerint öt osztályba sorolják, az élénk rózsaszín a skála legfelső fokán helyezkedik el,ez az árnyalat a színes gyémántok legkeresettebbje a gyűjtők körében- hivatkozott az aukciósház honlapja az amerikai drágakőtudományi intézet (GIA) szakvéleményére.

 

Csak három hasonlót árvereztek el

A legtöbb rózsaszín gyémántban egy-egy másodlagos szín is megjelenik - lila, narancs, barna vagy szürke -, ám az In the Pinkben nyoma sincs egyetlen más árnyalatnak, ez teszi kivételesen ritka darabbá.

"Egyre nehezebb ilyen óriási, ritka árnyalatú drágakövet találni, az In the Pink olyan időszakban kerül a piacra, amikor a különleges ékkövek eladási ára a szépművészeti mesterművekét tükrözi. A gyűjtők bölcs befektetésként tekintenek az ékszerekre, melyek nemcsak gyönyörűek, de értékük viszonylag rövid idő alatt is jelentősen emelkedhet" - mondta Rahul Kadakia, a Christie's International ékszerosztályának vezetője.

Platinumgyűrűn, kis gyémántokkal

A történelem leghíresebb ékszerei között több rózsaszín gyémánt is található:az indiai koronaékszerek között ragyog a Darja-i-Nur, a Hortensia korábban a francia koronaékszerek közé tartozott,ma a Louvre-ban csodálhatják meg a látogatók, a Williamson a brit uralkodó ékszereinek egyike.

A most eladásra kínált In the Pink egy gyűrűt ékesít, kis fehér gyémántok kettős sora veszi körül. Az ékszer platinumkarikáját szintén fehér gyémánttal rakták körbe.

Tekintsd meg gyémánt gyűrű kollekciónk egyik darabját:  fehér arany gyűrű rózsaszín gyémánttal

Forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20150925-rozsaszin-gyemantot-arvereznek-el-genfben-christie-s-aukcioshaz.html

 

 

Keressen fel minket!

Brillancy Ékszer

 

Bemutatóterem a Parlament és a WestEnd City Center közelében.

1065 Budapest

Podmaniczky u. 11.

+36 30 539 1179

H-P: 14:00 19:00

SZ- V: ZÁRVA

Keressen összes termékünk között
Kategória
Gyémánt gyűrűk
Eljegyzési gyűrű
Karikagyűrű
Koktél ékszerek
Ár
< 60 eFt
60-120 eFt
120-220 eFt
> 220 eFt
Szín
Fehér
Sárga
Rozé
Keresés terméknév alapján
Keresés az összes termék közt