Rosé arany karikagyűrű bohém menyasszonyoknak

A karikagyűrűk terén ma már elképesztően széles választékkal találkozhatunk. Ez egyaránt igaz a gyűrűk anyagára, valamint a gyűrűk kivitelére is. A bőséges kínálatban bátran szemezgethet bárki, hiszen a moderntől, a klasszikuson át, a giccsesig minden megtalálható. A Sárga arany például a klasszikus stílus kedvelőinek, a nemesacél a modern idők embereinek, míg a rosé arany karikagyűrű bohém menyasszonyoknak lehet tökéletes választás.

Széles karikagyűrű kínálat

A gyűrűk kínálata tehát ma már roppant széles, de ennek ellenére sokan még sincsenek tisztában a választási lehetőségeikkel, amikor lejegyzési, vagy karikagyűrűt keresnek kedvesük, vagy csak maguk számára. Jelenleg, ha gyűrűt szeretnénk vásárolni, akkor ezek közül az anyagok közül válogathatunk a gyűrű alapanyagát tekintve:

  • sárga arany

  • fehér arany

  • rosé arany

  • ezüst

  • nemesacél

  • meteorit

  • platina

Rosé arany előállítása

A arany különböző verzióit az ötvözés segítségével érik el a gyártók. Amennyiben az ötvöző anyag réz, akkor az ötvözet vörös színű lesz, ezt hívjuk rozé aranynak. Fehér aranyat akkor kapunk, ha nikkellel, ezüsttel, vagy palládiummal ötvözzük a nemesfémet. Eleinte azért ötvöztek rosé arany gyűrűket, hogy az átlagos arany ékszerektől eltérő megoldásokat találjanak az egyre növekvő kereslet kielégítésére..

Rosé arany karikagyűrűk

A legtöbben talán azt hinnék, a roséarany új, modern kori gyűrű megoldás, ám ez nem így van. Az ilyen ékszerek elterjedése leginkább a viktoriánus korszak alatt volt megfigyelhető, itt ugyanis a rózsaszínű arany dominált.

Később, pontosan 1920-ban a Cartier bemutatta a mostani ikonikus „Trinity” gyűrűjét, amely sárga, fehér és rózsaszínű aranyból készült. A rózsaarany szín igazán a 2010-es évek végén indult újabb hódító útjára, ami az ékszerek minden terén megfigyelhető.

Rosé arany, vagy sima arany?

A rózsaarany, ahogy a neve is kiválóan mutatja a rózsaszín színvilág és az arany egészen egyedi, különleges házasítása. A rózsaszín aranyos, olykor kislányos hatást kelt, míg a tiszta aranyszín pont az ellenkezőt válthatja ki, ugyanis sokak szerint öregít. Emiatt a lazább stílust követő, bohém hölgyek számára a rosé arany kiváló választást jelenthet.

A két szín külön-külön nem túlzottan illik össze, ám összekeverve egy páratlan, igazán káprázatos árnyalatot kapunk, amit elegáns hölgyek is bátran viselhetnek. Az arany az érett nőknek áll a legjobban, ez kétségtelen, de a fiatal lányok körében már inkább a rosé arany hódít, mert a „rosegold” szín meghódította ezt a korosztályt.

Kinek ajánlott a rosé arany gyűrű?

A rosé arany karikagyűrű mindenkinek jól áll bőrtónustól és életkortól függetlenül. Nem véletlen a népszerűsége, hiszen tényleg egy különleges, igazán nőies színről van szó, ami ráadásul univerzális. Bátran lehet variálni más színekkel, akár más fémes ékszerekkel, mert szinte mindennel jól mutat.

Emellett további előnye, hogy nem egy harsány szín, mégis vonzza a tekintetet. Elég egyetlen rozéarany ékszer vagy kiegészítő, azt garantáltan észre fogják venni. A rózsaarany ékszerek viselhetők hétköznapokra és alkalmakra is. Egy egyszerű, de mutatós, kevésbé díszített nyaklánc, karóra vagy karkötő remekül illik a mindennapi öltözékekhez, míg a kövekkel díszített, csillogóbb rosegold ékszerek egy csinos alkalmi ruha tökéletes kiegészítői lehetnek.

Összegezve:

A rosé arany karikagyűrűk ma már roppant népszerűek főképp a fiatalok, illetve a fiatalos stílust kedvelők körében. Szerencsére ma már a rosé arany is elérhetőbb, ahogy minden más nemesfémből készült ékszer is, így szinte bármikor meglephetjük kedvesünket egy ilyen gyönyörű ajándékkal.

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!