Négy fontos kérdés a karikagyűrű kiválasztása előtt

A karikagyűrű kiválasztása igazán időigényes folyamat, így semmi esetre sem szabad az esküvő előttre hagyni ezt a dolgot. Éppen ezért érdemes már hónapokkal a nagy nap előtt átgondolni, hogy milyen kiegészítőre is lesz szükségetek. Az elkészítés és a véglegesítés sok időt vehet el, amivel az esküvő előtt nem túl bőségesen rendelkeztek. Cikkünkben segítünk megválaszolni azokat a kérdéseket, amik a karikagyűrű választása előtt felmerül bennetek!

A megfelelő karikagyűrű választása

A karikagyűrű választásakor kardinális kérdés, hogy milyen stílusú darabra is van szükségetek. Mivel a szettben található mindkét gyűrű egyforma, maximum a nagyságuk tér el egymástól, így fontos, hogy mindegyikőtöknek elnyerje a tetszését.

Melyik kézre kerül a gyűrű?

A filmek miatt biztosan bennetek is felmerült már a kérdés, hogy melyik kézre is kerül majd az a bizonyos jeggyűrű. A régi hagyományok szerint azonban a lánykéréskor a bal kézre kerül az eljegyzési gyűrű, majd pedig az esküvő során átkerül az a jobb oldalra. Manapság azonban előfordul, hogy ez a szokás a hölgy igénye szerint változik, ám általánosságban elmondható, hogy a bal kéz a mérvadó.

Kővel vagy kő nélkül?

A legtöbb webáruházban ma már köves és kő nélküli változatot is választhattok. Amennyiben kővel ellátott darabot szeretnétek, akkor kaphattok gyémántos, Swarovskis, de még cirkóniás modellt is egyaránt. A kő nélkül rendelhető kiegészítők pedig átlalában jóval hagyományosabbak és letisztultabbak. Könnyebb őket viselni és kevésbé kell rájuk vigyázni. De természetesen egy minőségi gyémánttal ellátott darabra sem lesz panaszotok szinte soha. Nektek kell eldönteni, hogy mennyire feltűnő karikagyűrűre vágytok.

A vésés kérdése

Mostanában egyre nagyobb divat, hogy a párok gravírozást kérnek a kiválasztott gyűrűbe. Ez egyfajta örök emlék, ha belekerül a házastárs neve, esetleg az eljegyzés dátuma, néhány esetben az esküvő napja. Kérhető bele továbbá idézet, illetve egy gondolat, amelyről mindkettőtöknek kellemes emlékei vannak. Fontos figyelembe venni azonban, hogy milyen széles a kiegészítő, de nem mindegy az sem, hogy van-e benne kő, amely csökkenti a fennmaradó helyet.

Mi van akkor, ha később szükséges változtatni rajta?

Természetsen semmi ok az aggodalomra. Idővel sok embernek szüksége van a méret változtatására, amire bár van lehetőség, csak korlátolt mértékben. Bővítést azonban csak egy-két szám erejéig lehet kérni, a legtöbb modell ennél többre nem alkalmas. Egyedül a körbe köves darabokat nem lehet átalakítani, ha itt akadnak problémák, akkor bizony újragyártásra lesz szükség.

Összegezve

Nem árt tehát tisztában lennetek a karikagyűrű választása előtt felmerült kérdésekkel. Nem mindegy a méret, a stílus és a változtatás lehetősége sem. Ne feledkezzetek meg arról sem, hogyha gravírozást kérünk, akkor a megfelelő vastagságú és fajtájú darabot válasszátok.

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!