Letisztult stílus, elegancia: fehérarany karikagyűrűk

A legelegánsabb gyűrűk hallatán mindenkinek az arany ékszerek jutnak eszébe. Ez nem véletlen, hiszen már több évtizede, sőt évszázad óta az arany a legnemesebb gyűrűk alkotóeleme. Kezdetben a sárga arany volt az egyeduralkodó, de ma már a letisztult, stílusos, elegáns fehérarany karikagyűrűk és rozéarany gyűrűk is népszerűek.

Fehérarany ékszerek

Ha fehér, vagy enyhén szürke karikagyűrűt szeretnénk, akkor nem csak ezüstből, hanem aranyból is lehetőség van ilyet készíttetni. Erre a fehérarany nyújt kiváló opciót, hiszen ma már számos fehéraranyból készült, akár gyémánt kővel díszített karikagyűrűvel, vagy más ékszerrel találkozhatunk az ékszerboltok polcain.

Fehérarany gyűrűk népszerűsége

A történelemben sajnos többször voltak olyan időszakok, hogy a gazdasági válságok, illetve az arany világpiaci árának drasztikus megemelkedése miatt, olcsóbb fémekből, akár vasból is készítettek jegygyűrűt az emberek. Azok azonban, akik megengedhetik maguknak azok általában az aranyból készült gyűrűket választották eljegyzési, vagy karikagyűrűnek.

Az elmúlt évtizedekben azonban az egyszerű, sárga arany karikagyűrűk egyeduralma megtört. Napjainkban virágkorát éli a fehér arany, illetve a többszínű arany ötvözésével készült gyűrűk divatja, de persze kedveltek a más fémből készült, így például a titán-, a palládium- és a platinagyűrűk is.

Fehérarany előállítása

A fehérarany karikagyűrűk egyre divatosabb és népszerűbb ékszerek a világában, bár pár éve még leginkább tartózkodtak tőle, ma már egyre többen választják. Sokan nem is tudják, de a fehérarany tulajdonképpen egy aranyötvözet, amit úgy állítanak elő, hogy a színaranyat olvadáspontig hevítik, majd ötvöző anyagokkal összeolvasztják, így nyerik a szürkésfehér színt.

Drágaköves fehérarany gyűrűk

A fehérarany eljegyzési gyűrű tehát ma már trendi és közkedvelt lett, ráadásul bármelyik színű briliánskővel díszítve, pompázatos látványt nyújthat. A klasszikus gyémánt roppant letisztult stílust képviselhet, valójában azonban akármelyik nemesfémmel alkotva mesés látképet teremt a tündöklése, hiszen a fehérarany semleges színe remekül képes kiemelni az adott foglalatba helyezett kő színét és formáját is.

Emiatt az alábbi kövekkel kifejezetten tetszetős lehet egy-egy fehérarany karikagyűrű:

  • vörös rubin

  • smaragd

  • ametiszt

  • zafír

A fehérarany eljegyzési gyűrű ezen drágakövekkel bátran ékesíthető, hiszen már nemcsak a klasszikus áttetsző kővel készülnek jegygyűrűk. Éppen a különleges szín miatt lesznek igazán egyediek és sugárzóak.

Fehérarany, vagy ezüst gyűrűt válasszunk?

Bár ma már igen népszerű a fehérarany, de sokan még mindig azért nem preferálják a fehér aranyat, mert színe miatt összetéveszthető az ezüsttel. Tulajdonságaikat vizsgálva azonban megállapítható, hogy valójában ez közel sem igaz, hisz a fehérarany:

  • nem színeződik el,

  • sokkal erősebb a keménysége,

  • kopásállóbb,

  • tartósabb is.

Összegezve:

A fehérarany gyűrűk tehát egy roppant stílusos és elegáns alternatívát nyújtanak, ha a klasszikustól eltérő megoldást keresünk eljegyzési, vagy karikagyűrűként. Nem véletlen, hogy ma már igen népszerű, így igen széles kínálattal találkozhatunk az ékszerboltok polcain, és webáruházaiban.

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!