Különleges jegygyűrűk: 2 színű gyűrűk

Ma már sokan a klasszikus jegygyűrűk helyett a kirívóbb, extravagánsabb gyűrűket részesítik előnyben. Természetesen itt is vannak abszolút extravagáns, de visszafogottabb stílusos verziók is. Utóbbiba tartoznak az igazán különleges 2 színű jegygyűrűk is, amik roppant elegáns megjelenéssel tűnnek ki a klasszikus gyűrűkhöz viszonyítva.

Két színű jegygyűrű jelentése

Amennyiben hiszünk a szimbolizmusban és mindezt jegygyűrűnkön is szeretnénk viszontlátni, akkor a két színű gyűrű lehet az ideális választás.

Amellett, hogy a két féle anyag összedolgozása egy modern, mégis letisztult, egyedi megjelenést kölcsönöz a különböző anyagok egybekovácsolása az egymástól való különbözőséget és egyben összetartozást is szimbolizálhatja.

Hogyan készül a két színű gyűrű

Egy két színű karikagyűrű elkészítése egészen különleges eljárás során valósul meg. A végső forma elnyeréséhez egy többlépcsős folyamaton szükséges végigmenni, mely az anyagok kiválasztásával indul, majd ezek összedolgozása kellő szakértelemmel egészen különleges gyűrűket szül.

Kétszínű gyűrű anyagának kiválasztása

Először is a készítési folyamatban a megfelelő anyagok kiválasztása az első lépés. Egyedi gyűrűk esetén a rendelők kiválaszthatják milyen színű aranyból készüljön álmaik jegygyűrűje, de előre gyártott stílusos gyűrűk közül is választhatunk.

Alapvetően két színű gyűrűk esetében az alábbi anyagok közül választhatunk:

  • sárga arany,

  • fehér arany,

  • rozé arany.

Gyűrű stílusának kiválasztása

Amennyiben megvan a gyűrűt alkotó összetevők listája, akkor már csak két fontos döntés maradt: meghatározni a gyűrűk felületi megmunkálását (fényes, matt vagy gyémánt vésés díszített), valamint eldönteni milyen kővel és hány darabos kiszerelésben preferáljuk a gyűrűt.

Kétszínű gyűrű készítése

A kétszínű gyűrűk gyártási folyamata során a kiválasztott színű aranyból megfelelő szélességű karikákat készítenek, majd ezeket méretre igazítják.

A következő lépés a különböző anyagból készült karikák összeforrasztása. Az összeforrasztás miatt jellemzően csak arany variánsokból készült kétszínű gyűrűkkel találkozhatunk, hiszen az eltérő anyagok, mint az arany, ezüst összedolgozása szinte lehetetlen. Ráadásul miivel egyedi karikagyűrűkről beszélünk, ezért jellemzően minden egyes kis folyamat kézimunkával készül.

Gyűrű felületének kialakítása

Az anyagok forrasztása után jön a reszelés, smirglizés majd a tükör fényesre polírozása a karikagyűrűknek.

Ezután már a karikagyűrű külső felületének lapos, domború, vagy enyhén domború kialakítása következik, ami során megadják a karikagyűrű végleges külső alakját.

Köves kétszínű gyűrűk megalkotása

A gyűrű felületének kialakítása után, már csak az esetleges kövek foglalatának kialakítása marad hátra. A foglalatok között több típust is megkülönböztethetünk, mint például az:

  • angol foglalat,

  • gyöngy foglalat,

  • zsinór foglalat,

  • négyzet foglalat,

  • rombusz foglalat.

Nagyon fontos hogy a kő pontosan illeszkedjen a foglalatba, mert így lehetünk biztosak abban, hogy nem fog kiesni. Erre a gyűrűgyártók nagy gondossággal figyelnek, mikroszkóp alatt végzik ezt a munkafolyamatot, így garantálva a kő biztos helyét és csillogását.

Összegezve:

A kétszínű karikagyűrűk tehát stílusosan szimbolizálhatják az összetartozást párok számára, de jegygyűrűként is megállják a helyüket. Az elkészítésük pedig bár eltér a hagyományos gyűrű készítéstől, de a formának és kinézetnek ez aligha szab határt.

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!