Hogyan válassz egyedül eljegyzési gyűrűt?

A férfiak számára meglehetősen embert próbáló feladat megtalálni a megfelelő eljegyzési gyűrűt. Cikkünkben most megpróbálunk segítséget nyújtani, hogyan is válassz egyedül egy ilyen ékszert. Természetesen nem feltétlenül születtél ékszerésznek, így aztán meg sem fordult még a fejedben, hogyan is kezdj neki. Bízunk benne, hogy ebben a cikkben a segítségedre lehetünk!

Mi a különbség az eljegyzési és a karika gyűrű között?

Amikor betérsz egy üzletbe, esetleg rákattintasz egy online webáruházra, tisztában kelle lenned azzal, hogy mi is a különbség az eljegyzési és a karika gyűrű között. A kettő ugyanis nem ugyanaz. Míg az utóbbit már közösen húzzátok fel egymás ujjára az esküvői szertartáson, addig az eljegyzési gyűrűvel már korábban megkérted a kedvesed kezét. A karikagyűrű egy két darabból álló szett, amelyet már ketten választotok ki, ellenben az eljegyzési változattal, amiről általában a férfiak döntenek.

Ne feledkezzünk meg arról a kifejezésről sem, ami a kísérőgyűrű. Ez tulajdonképpen az eljegyzési verzió másik neve, nem árt tehát ezekkel a fogalmakkal tisztában lenni, amikor választásra adod a fejed.

Az eljegyzési gyűrű méretek

Fontos szempont továbbá az eljegyzési gyűrű méretek, hiszen fontos, hogy már az első pillanattól passzoljon az ujjára. Megpróbálhatod kölcsönvenni tőle az egyik nem hordott vagy régebbi gyűrűjét, amiről tudod, hogy még mindig jó rá. Ebből már ki tudsz indulni és nagyobb eséllyel lesz majd jó a kezére is az adott darab.

Mire érdemes még odafigyelni?

Ha már eldöntötted, hogy megkéred a kedvesed kezét, nem árt odafigyelni arra, hogy milyen ékszereket szeret. Lehet ez egy elrejtett mondat, egy előlhagyott kép is, a lényeg, hogy mindig legyél résen. Nem árt ugyanis a stílusához igazítani az eljegyzési kiegészítőt, hiszen ez mindig a kezén lesz majd. Egy ékszerész azonban segítségedre lehet, hiszen irányt mutathat, hogy mennyire elegáns, esetleg sportos darabra van szükséged.

Tanácsot kérhetsz továbbá a barátnőitől is, persze csak akkor, ha biztos vagy abban, hogy nem árulnak majd be a párodnál. Sokszor segíthetnek a döntésben, ha kikéred az ő véleményüket, hiszen a női dolgokkal kapcsolatban ők jobban tisztában vannak.

Hova kerüljön majd az eljegyzési gyűrű?

Mindig a jó ujjára húzd fel a kiegészítőt! Az eljegyzési gyűrű mindig a bal kéz gyűrűsujjűra kerül fel, amivel szemben kap majd helyet a karikagyűrűtük. Semmi esetre se cseréld össze őket, hiszen a nagy izgalomban a párod sem biztos tudja majd, hogy mit is kell tennie.

Összegezve

Bízunk benne, hogy most már könnyebben választod ki a megfelelő darabot a párod számára. Ha minden megvan, akkor már csak azon kell elgondolkodnod, hogy milyen stílusú legyen az eljegyzés. Kettesben szeretnétek tölteni, esetleg a család előtt kérnéd meg a kezét? Ez már csak tőletek függ, a lényeg, hogy ő is élvezze ezt a pillanatot. Ez azonban csak akkor lesz tökéletes, ha az eljegyzési gyűrű méretek is passzolnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!