Az eljegyzés menete: lépések a boldogság felé

Az eljegyzés menete: lépések a boldogság felé

Az eljegyzés egy komoly szintlépés a párkapcsolatokban, amit általában sok beszélgetés előz meg. Mielőtt egy pár a közös élet mellett dönt, van pár fontos dolog, amivel nem árt tisztában lennünk a másikról és persze magunkról is. Ezek sokszor talán egyértelműnek tűnő kérdések, mint például, hogy szeretnének-e a pár tagjai gyereket, hol terveznek élni, milyen módon kezelik az anyagiakat, esetleg a mindennapi teendők elosztása a kéttagú csapatban. Viszont akadhatnak akár evidensnek tűnő dolgok is, amikről azt hihetjük, hogy felesleges beszélni, mint például, hogy kinek milyen jelentőséggel bír a házasság maga, milyen elköteleződést vár tőle.

Válaszd ki az eljegyzési gyűrűt

Ha kétség sem maradt afelől, hogy együtt szeretnétek leélni az életeteket, akkor tényleg nincs más hátra, válasszunk hát gyűrűt!

Az eljegyzés menetében, ha a nulladik lépés az elhatározás, akkor az első a gyűrű kiválasztása. Talán ezen szokott a legnagyobb hangsúly lenni, hiszen ez az ékszer a későbbiekben is kézen fogható bizonyítéka lesz a szerelmednek.

A legtöbb férfi (megbocsátható módon) ilyenkor szembesül először életében az ékszerek sokszínűségével, de reméljük nem utoljára (hiszen egy arany gyűrű tökéletes ajándék évforduló alkalmára is ;))

Különböző irányzatok (klasszikus, modern, egyedi) és anyagok (arany, platina, ezüst) közül választhatsz, figyelembe véve a stílusotokat és preferenciátokat.

A divat változó, napjainkban a legelterjedtebb a gyémánt-fehérarany párosítás, de a hagyomány talán megengedőbb és bármilyen drágakő-nemesfém variáció hordozza azt a jelképes tartalmat, amire hivatott.
Érdemes tehát finoman kideríteni a leendő menyasszony elképzeléseit, már ha vannak neki ilyenek, de az is fontos, hogy a te ízlésedet is tükrözze, hiszen ez most nem csak egy gyűrű, hanem a szerelmedet jelképező ajándék!
A szépségen túl is vannak természetesen tényezők, még ha ez elsősorban egy dísztárgy, akkor is. Az egyik ilyen szempont a praktikum. Például, hogy mennyire kiálló foglalatban legyen a központi kő, egy vagy több kő legyen a gyűrűben, vagy, hogy milyen keménységű anyagból készüljön.

A tökéletes méret megtalálása

Talán kezdjük annak az illúziónak a lerombolásával, hogy létezik tökéletes méret. Sajnos a fémek, még ha lágyak is, mint az arany, korántsem úgy működnek mint az emberi ujjak. A kezünk mérete erősen függ a hőmérséklettől, de sokak számára könnyedén érzékelhető a reggeli és esti méretkülönbség is a kézfejükön.
Mindenesetre az a gyűrű, ami tökéletes lesz az ujjunkra a téli hidegben, jó eséllyel rá se fog menni a nyári kánikulában. Így hát talán az a célszerű, ha a kellemes szobahőmérsékleten igyekszünk méretet venni.

A nehézség ott kezdődik, hogyan tudd meg a gyűrűméretét anélkül, hogy leleplezed a szándékaidat. Alkalmazhatsz például titkos módszereket, mint egy már meglévő gyűrűje méretének lemérése, vagy bevonhatsz egy közeli ismerőst, családtagot, aki segíthet furmányos módszerekkel kideríteni a megfelelő méretet.
 

Mennyit tudsz az eljegyzési gyűrűre költeni?

Célszerű előre belőni, hogy milyen maximum, illetve minimum összeget szeretnél és tudsz rákölteni. Ennek a pontos kiszámolására nincs szabály. Az eljegyzési gyűrű hagyományosan anyagi értéket is képvisel, de ezt mindenkinek a saját lehetőségeihez kell mérnie.


A megfelelő időpont és helyszín kiválasztása az eljegyzéshez

  • Időzítés fontossága: ütemezd az eljegyzést úgy, hogy az illeszkedjen a közös élményekhez és emlékekhez, és legyen lehetőségetek kiélvezni az örömöt.
  • Helyszín jelentősége: Válassz egy helyszínt, amely személyes jelentőséggel bír, mint például az első randi helye, egy szép természeti környezet, vagy egy különleges nyaralóhely.

A szülők és család bevonása

Tájékozódj a családi hagyományokról és szokásokról, az eljegyzés menete sokban függhet ettől, például, hogy bevonod-e előzetesen a szülőket. Ha úgy érzed, tájékoztasd a családtagokat, és kérj támogatást a tervezés során, hogy az eljegyzés mindenki számára különleges legyen.

A leánykérés megtervezése

  • Gondold át, mit szeretnél mondani a párodnak, hogy méltóképpen tükrözd érzéseidet, és a közös élményeiteket.
  • Tervezd meg, hogyan fogod feltenni a nagy kérdést, hogy minden simán menjen, és felejthetetlen élményt nyújtson mindkettőtök számára. 

Az eljegyzési parti szervezése

Az eljegyzési ünnepség megszervezése már általában közösen zajlik, de ha szeretnél csavarni a dolgon egyet, akkor kedveskedhetsz neki egy előre megtervezett meglepetés partival is. Bárhogy is legyen, a következők segíthetnek a szervezésben:

  • Gondoljátok át, milyen típusú ünnepség illene legjobban kettőtökhöz, ne feledjétek, ez elsősorban a ti boldogságotokról szól!
  • Vegyétek sorra, kiket szeretnétek meghívni az eljegyzési partira, például közeli családtagokat, barátokat.
  • Válasszatok dekorációt és ételeket, italokat, amelyek tükrözik a stílusotokat és személyiségeteket, hogy az esemény emlékezetes legyen.
  • Tipp: Esetleg készülhettek egy képmontázzsal a közös élményekről.

Az eljegyzés utáni teendők

Ami természetesen következik az eljegyzésből, az maga az esküvő megszervezése. Sok kérdés merül fel ilyenkor. Kis, vagy nagy esküvőt szeretnétek, terveztek-e egyáltalán lagzit, vagy egy meghitt vacsora a hozzátok legközelebb állókkal lenne az ideális számotokra?
Ne aggódjatok! Nem kell rögtön mindenről dönteni, először elég, ha élvezitek a helyzetet, és lubickoltok a szerelemben.

Értesítsétek az örömhírről a szeretteitekkel, had osztozzanak a boldogságotokban, hogy együtt ünnepelhessetek!

Az eljegyzés az előkapuja az egyik legkomolyabb elköteleződésnek az életünkben. Azt a különleges ajándékot, hogy találunk valakit, akivel sokkalta jobb az élet, mint nélküle, mindenképpen érdemes megünnepelni. Fontos, hogy élvezzük az eljegyzés menetét is, a titkos szervezkedést, a gyűrű kiválasztásától a közös ünneplésig. Mindannyian tudjuk, hogy az élet néha nehéz, és a hétköznapok próbára teszik a legjobban összeillő párokat is. Éppen emiatt fontos időnként megállni, és élvezni azt, ami megadatott. Az eljegyzés egy életre szóló élmény, tegyük hát különlegessé és élvezzük ki minden percét!

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!