Karikagyűrű

Találjátok meg a számotokra tökéletes karikagyűrű párt!

Üzletünk 12:00-tól 20:00-ig vár Benneteket minden hétköznap. Válasszatok személyre szabott, kézzel készült karikagyűrű kínálatunkból. Legyen szó hagyományos fazonról, vagy egyéni megrendelésről, mi rövid határidővel, kedvező áron elkészítjük. A karikagyűrű a végtelenség, a hűség és az összetartozás jelképe. Fontosnak tartjuk, hogy mindenki a legkényelmesebb stílusban és színben a legmegfelelőbb jegygyűrűt válassza magának, és ebben mi versenyképes árakon segítünk.

Nézz körül honlapunkon, vagy ha szívesebben felpróbálnád a gyűrűt, látogass el budapesti bemutatótermünkbe ahol kedvező árak és varázslatos modellek várnak Rád!

 

Érdekes és fontos információk:

 

Drágakövek: a jegygyűrűink jelentős részét (elsősorban a női párokat) drágakövekkel készítjük. Habár igény szerint gyakorlatilag bármilyen drágakővel el tudjuk a legtöbb fazont készíteni, mi mégis elsősorban a gyémántot ajánljuk. A napi használatnak kitett ékszerek legjobb alapanyaga a legkeményebb természetes anyag a földön. Az általunk használt G- VS1 gyémánt minőség, illetve a kézi drágakőfoglalás pedig garancia arra, hogy nem lesz később probléma vagy meglepetés az ékszerrel. A gyémánt ára ugyan magas, hisz a gyémánt egyike a legdrágább alapanyagoknak a Földön, mégis ilyen kis méretben az abszolút megfizethető kategóriába tartozik.  

Szállítási határidő: Jellemzően a megrendeléstől számított 2 héten belül tudjuk átadni az ékszert. Karácsonykor, illetve Valentin nap környékén számolhatunk megnövekedett szállítási határidővel. Ezért türelmeteket köszönjük!

 

A karikagyűrű története

 

Egy férfi és nő közötti szövetség legtradicionálisabb szimbólumának kétségtelenül az ujjon viselt gyűrűt tartják, már egészen az ősidők óta. Hazánkban azonban csupán a 19. század elejétől vált hagyománnyá az olcsó karikagyűrű viselése. Egészen a 17. századik másféle jegyajándékok (például a jegykendő) töltötte be a karikagyűrű szerepét, majd a 18. században ezeket folyamatosan váltották fel az ékszerfélék. A 20. században pedig már a férfiak nagy része, érzelmeik kifejezése céljából gyűrűt ajándékoztak a kiválasztott hölgynek.

A karikagyűrűt, amely többnyire ezüstből készült, 3 apró kő ékesítette, vagy szív mintázatú volt. Ebből a gyűrűből a lány akár több darabot is viselhetett egyszerre az ujján, még az esküvő előtt. Az után, hogy a lány férjhez ment, ezeket az ezüst jegygyűrűket felváltotta a komolyabb társ által ajándékozott, aranyból készült karikagyűrű.

A 19.-20. század között két jellemző szokás volt elterjedt. Az egyik szerint a menyasszony az eljegyzésük alkalmából kapott egy darab gyűrűt a vőlegénytől, aki ezt egy jegykendő ajándékozásával viszonozta, majd a karikagyűrűt együtt vásárolták meg, illetve a férfi vette meg mindkettőt. A másik elterjedt szokás az volt, hogy a menyasszony két darab gyűrűt kapott a vőlegénytől az eljegyzésük alkalmából. Az egyik a karikagyűrű volt, a másik pedig az úgynevezett kísérő gyűrű, díszgyűrű, azonban ebben az esetben a vőlegény nem viselt az ujján ékszert.

Napjainkban az jellemző, hogy a vőlegény három darab ékszert vásárol. Az egyik többnyire egy úgynevezett szoliter gyűrű, amelyben egy ragyogó briliáns található meg. Ezzel a gyűrűvel történik meg a lánykérés, vagyis a szoliter gyűrű az eljegyzési gyűrű, vagy más néven a mátkagyűrű. A karikagyűrű kiválasztását általában a menyasszonnyal közösen intézi a vőlegény, amelyet aztán az esküvői ceremónián húznak egymás ujjára a szerelmes párok.

A karikagyűrű a szerelem záloga, az összetartozás és az örökké tartó, véget nem érő szövetség jelképe. Manapság nagy divat lett az ékszerbe vésett üzenet, amelynek intimitását az is jelzi, hogy az írás a gyűrűk belsejébe kerül fel. Az üzenet általában a társ beceneve, keresztneve, az esküvői ceremónia dátuma, vagy egy rövid személyes üzenet szokott lenni.

Egy korai hagyomány szerint,- mely az ókori görög, illetve római kultúrából származik – a jegygyűrűt a bal kéz gyűrűsujján szokás hordani, mivel úgy gondolták, hogy innen egy ér közvetlenül a szívhez fut. Ez a feltevés idő közben megdőlt, ám a hagyomány mégis nagyon sokáig, egészen a 20. századig fenn tudott maradni.

Keressen fel minket!

Brillancy Ékszer

 

Bemutatóterem a Parlament és a WestEnd City Center közelében.

1065 Budapest

Podmaniczky u. 11.

+36 30 539 1179

H-P: 12:00 20:00

SZ- V: ZÁRVA

Keressen összes termékünk között
Kategória
Gyémánt gyűrűk
Karikagyűrű
Eljegyzési gyűrű
Koktél ékszerek
Ár
< 60 eFt
60-120 eFt
120-220 eFt
> 220 eFt
Szín
Fehér
Sárga
Rozé
Keresés terméknév alapján
Keresés az összes termék közt