Így határozd meg a gyűrűméreted

Legyen az a sajátod vagy akár a párod gyűrűmérete annak meghatározása nem a legegyszerűbb feladat, de szerencsére van egy pár módszer, amik ezt megkönnyíthetik. A mindennapokban ugyanis a kényelem fontos szempont, ezért az alábbiakban összegyűjtöttük, hogyan határozzuk meg a gyűrűméretünket.

Miért fontos a megfelelő gyűrűméret?

A gyűrű hordásának szempontjából a megfelelő gyűrűméret több okból is kardinális kérdés, ezek közül a két lényeges a:

  • gyűrű könnyű elveszíthetősége

  • a gyűrű kényelme

A gyűrű egy kényesebb ékszernek tekinthető, amit nagyon könnyű elveszteni, ha túl nagy méretet hordunk. Éppen ezért fontos, hogy a vásárlás előtt jól határozzuk meg a méretet.

Ennek ellenkezőjeként, ha túl kicsi a gyűrű, akkor az nem lesz kényelmes viselet, sőt mi több egészségtelen is lesz, ami így akadályozhatja az ujjak mozgását.

Gyűrű méretének meghatározása

A leendő eljegyzési gyűrű megfelelő méretének meghatározására szerencsére több módszer közül is választhatunk, melyek egy része egyszerűbb, míg másokhoz némi ügyeskedésre is szükség lehet. A leggyakoribb gyűrű méret meghatározási módszerek a:

  • cérna
  • családtag segítsége
  • férfi kisujj módszer
  • szemmérték
  • előajándék
  • másik gyűrű segítségével

Gyűrűméret meghatározása cérnával

Egy szimpla cérna segítségével egész jó hozzávetőleges értéket kaphatunk a gyűrűméretet illetően. Ilyenkor egy cérnadarabot az ujj köré tekernek, majd egy mérőszalag vagy vonalzó segítségével le lehet mérni a mm-beli hosszt. Ez jelenti majd a gyűrűsujj hozzávetőleges kerületét.

Ez a módszer célravezetőnek és pontosabbnak hathat, mégsem az, hiszen ha egy lány ujjára cérnát kötnek, férfi legyen a talpán, aki kimagyarázza, hogy nem a lánykérés jár az eszében. Ezen kívül csak megközelítő értéket ad az ujj valós méretéről.

Gyűrűméret meghatározása családtag segítségével

Egy barátnő vagy nő nemű családtag jó eséllyel tud segíteni a leendő menyasszony megfelelő gyűrűméretének megtalálásában, illetve ha nincs is pontos információja, úgy intézi, hogy észrevétlen megszerezze azt.

Gyűrűméret meghatározása férfi kisujj módszerrel

A férfi kisujj módszer szerint, ami egy férfi kisujjára felmegy, nagy eséllyel jó lesz a nő gyűrűsujjára is. Ez azonban nem feltétlenül a legjobb módszer, a megfelelő gyűrűméret meghatározására.

Gyűrűméret meghatározása szemmértékkel

Gyűrűvásárlás előtt, fogjuk meg a párunk kezét, és vessünk rá néhány észrevétlen pillantást, gondolatban méricskéljük a saját kezünkhöz, hogy nagyjából melyik ujjunk méretéhez hasonlít a gyűrűsujja. Ezzel egy körülbelüli méretet vehetünk, de persze ez sem 100%-os pontosságú.

Gyűrűméret meghatározása előajándékkal

Az eljegyzési gyűrű előtt jó ötlet meglepni párunkat egy kedves bizsuval, amit a nyaralás során együtt választunk ki, így egyrészt tanúja lehetünk a gyűrűválasztási menetnek, a gyűrűbeli ízlésvilágának és nyaralás után, a gyűrűszalonba betérve magunkkal is hozhatjuk a korábban vásárolt mintagyűrűt.

Gyűrűméret meghatározása másik gyűrű segítségével

Amennyiben párunknak több gyűrűje is van, amiket mondjuk felváltva használ, akkor mindenképp érdemes lehet elcsaklizni egy használaton kívüli gyűrűjét, ami alapján meghatározhatjuk a méretet. Ez esetben az a legfontosabb, hogy egy még mindig jó méretű gyűrűt válasszunk kivizsgálásra.

Összegezve:

A gyűrű vásárlás során tehát kiemelten fontos, hogy a megfelelő méretű gyűrűt válasszuk ki. Ezzel a mindennapokban a kényelmes viselet is biztosíthatjuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!