Egyedi formák a gyűrűdön is

Az eljegyzési gyűrűk világában mindenki a különleges után kutakodik, hiszen minden szerelmes férfi egyedi gyűrűvel szeretné meglepni párját, hogy ezzel is végtelen szerelmét szimbolizálhassa. A különleges álom eljegyzési gyűrű kiválasztása nem piskóta, hiszen nem csak az anyagát kell kiválasztani, hanem a benne található kő anyagát és egyedi formáját is a gyűrűkön. Az alábbiakban az eljegyzési gyűrűk formai világába barangolunk egy kicsit.

Népszerű eljegyzési gyűrű típusok

Eljegyzési gyűrű esetében tehát magától értetődően nem csak a kiválasztott anyagok, hanem azok formái is hozzájárulna a tökéletes összképhez. A népszerű eljegyzési gyűrű választék esetében az alábbi formai variációkkal találkozhatunk:

  • smaragd

  • kerek

  • párna

  • ovális

  • körte

  • radiant

  • asscher

Smarag formájú eljegyzési gyűrű

A smaragdcsiszolás, vagyis a csapott sarkú téglalap alak a briliáns csiszolás mellett az egyik leggyakoribb forma, így klasszikus módon árad belőle a finomság és elegancia. Az ilyen gyűrűk arról tanúskodnak, hogy viselőjük rendkívül kifinomult ízléssel rendelkezik.

Kerek formájú eljegyzési gyűrűk

A briliáns, vagyis kör alakúra csiszolt gyűrűk a valódi klasszikus, időtlen stílust képviselik, a maguk minimalizmusával körítve. Emiatt az elegáns, de egyben visszafogott személyiségű hölgyek számára kiváló választást jelenthet.

Párna formájú eljegyzési gyűrűk

A párna alakú csiszolásnak létezik négyzetes, valamint téglalap alakú változata is. Mindkét esetben trendi kinézetről beszélhetünk, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fiatalok körében is.

Ovális formájú eljegyzési gyűrűk

Kétségtelen, hogy a legtöbb eljegyzési gyűrű foglalatába egy ovális alakra csiszolt gyémánt kerül. De ez közel sem jelenti azt, hogy ne lenne benne egyediség. A csiszolás mikéntje ugyanis minden egyes gyűrű esetében egyedi teheti a formai világot.

Körte formájú eljegyzési gyűrűk

A körteforma és az oválissal könnyedén összekeverhető, jellegzetesen hosszúkásra nyújtott csiszolása és formavilága miatt. A hosszú, vékony kéz illúziójának keltése teszi igazán egyedi ezt a formavilágú gyűrűt olyan népszerűvé.

Radiant formájú eljegyzési gyűrűk

Az úgynevezett radiant formájú gyűrűk, a kerek gyémántokkal ellentétben nem szimmetrikusak. Ez a kis különcség adhatja az ilyen gyűrűk valódi egyediségét, ami miatt oly sok fiatal pár választja végül ezt a formát az eljegyzési gyűrűk esetében.

Asscher formájú eljegyzési gyűrűk

Az asscher forma egy határozott élekkel bíró négyzet alakú követ jelent a gyűrű foglalatában. Ennek eredményeként egy antik formavilágú gyűrűt kaphatunk, ami egy megfontolt nő számára lehet igazán megfelelő választás.

Egyedileg tervezett eljegyzési gyűrűk

Természetesen mint oly sok mindenben, ma már az eljegyzési gyűrűk terén is adott a lehetőség, hogy egyedileg tervezett gyűrűt nyújthassuk át kedvesünknek. Ez míg régen csak a tehetősek kiváltsága volt, ma már a középosztály is könnyedén megengedheti magának, ráadásul a foglalatban helyet kapó gyűrűk esetében már nem csak a klasszikus gyémánttal, hanem féldrágakövekkel is találkozatunk, amik valóban egyedi kinézetet kölcsönözhetnek egy-egy gyűrűnek.

Összefoglalva:

Eljegyzési gyűrűk esetében tehát már maga a forma és csiszolás egyediséget kölcsönözhet az eljegyzési gyűrűknek, de a gyűrű anyagválasztása és a gyűrűben található kő anyaga erre csak még jobban ráerősíthet. Ennek köszönhetően pedig mindenki egyedi eljegyzési gyűrűt ajándékozhat kedvese számára a nagy napon.

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!