A klasszikus karikagyűrű

Bár manapság egyre több modern eljegyzési és karikagyűrűvel találkozhatunk, a klasszikus karikagyűrű minden bizonnyal sohasem mehet ki a divatból. Ennek számos oka lehet, hiszen ahány ember, annyi ízlésvilág, de az alábbiakban megpróbáltuk összeszedni ezeknek a klasszikus daraboknak a jellemzőit és népszerűségük okát.

Karikagyűrű trendek

A karikagyűrű talán a legismertebb szimbólum, amelynek formája a folytonosságot, zártsága pedig a két gyűrűt viselő közti szoros kapcsolódást szimbolizálja. A karikagyűrűt éppen emiatt is közösen választják ki a párok, és az esküvő napján húzzák egymás ujjára, így pecsételve meg házasságukat.

A karikagyűrű terndek rengeteget változtak az utóbbi évtizedekben és napjainkban is folyamatosan alakulnak, fejlődnek. Míg az 1980-as évekig az egyszerű, domború, sárga arany karikagyűrűk voltak a közkedveltek, mára már csak a fantázia szab határt a különböző színű arany ötvözetekből készített, gyémántokkal és más drágakövekkel, briliánsokkal díszített gyűrű design kialakításokban.

Napjainkban a legkedveltebb a fehérarany karikagyűrűk viselése, de sokan választanak a fehér arany mellé rozé arany vagy sárga arany díszítést is a jegygyűrűikre.

Klasszikus karikagyűrű jellemzői

A klasszikus karikagyűrű ismérvei között több olyan jellemzőt is találhatunk, ami miatt ideális választásnak bizonyulhat szinte bárki számára. Amennyiben szeretnénk összefoglalni ennek a típusú karikagyűrűnek a tulajdonságait, akkor azt az alábbiak szerint tehetjük meg:

  • domború kialakítás

  • hagyományos kerek forma

  • kényelmes mindennapi viselet

  • elegáns megjelenés

Klasszikus karikagyűrű a mindennapokra

A klasszikus karikagyűrűk esetében a legnagyobb előny, hogy rendkívül kényelmes viseletet biztosít a mindennapokban. A domború kialakításnak köszönhetően nem fenyeget minket az a veszély, hogy beleakadunk valamibe. Ez az egyenes oldalú, valamint homorú gyűrűkről nem mondható el, ami miatt maga a gyűrűk is sérülékenyebbek, mint a hagyományos domború kivitel.

A klasszikus domború karikagyűrű mindig is az egyszerű elegancia jelképei voltak és ez máig nem is változott. Az egyszerű díszítés nélküli karikagyűrűk a hagyományos esküvők alapkellékei.

Ráadásul gyakorlatilag minden stílushoz illeszkedik, így a hétköznapokban semmilyen akadálya sem lehet a viselésének. Az egyszerű megjelenéshez és az extravagánshoz épp úgy passzol, mint a vintage, vagy retro stílushoz.

Klasszikus karikagyűrű anyaga

ahogy már korábban említettük, a gyűrűk ma már számos anyagból és ezek ötvözeteiből készülhetnek, mint a fehérarany, rozéarany, ezüst, vagy nemesacél.

A valóban klasszikus karikagyűrűnek azonban egyértelműen az eredeti sárga aranyból készült gyűrűk tekinthetők, melyek már több évszázada is jelen vannak. Anno mint nemesi kiváltság viselték a házaspárok, ma már azonban bárki számára elérhetők ezek a valódi nemesfém ékszerek is.

Klasszikus karikagyűrű felülete

Ma már nem csak anyagban és kivitelben, de a gyűrűk felületében is számos típussal találkozhatunk. A klasszikus karikagyűrűnek azonban minden esetben a tükörsima, fényes felületű karikagyűrű tekinthető.

Összegezve:

A hagyományos karikagyűrű tehát szinte bárki számára ideális választás lehet, ha egy minden stílushoz passzoló, kényelmes viseletet biztosító örök darabot szeretne gyűrűként viselni.

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!