Rózsaszín gyémánt

Az In the Pink nevű, 16,08 karátos, élénk rózsaszín drágakő a legnagyobb a valaha elárverezett, párna alakú gyémántok közül – áll a Christie’s csütörtöki közleményében.

A rózsaszín gyémántokat színük szerint öt osztályba sorolják, az élénk rózsaszín a skála legfelső fokán helyezkedik el,ez az árnyalat a színes gyémántok legkeresettebbje a gyűjtők körében- hivatkozott az aukciósház honlapja az amerikai drágakőtudományi intézet (GIA) szakvéleményére.

 

Csak három hasonlót árvereztek el

A legtöbb rózsaszín gyémántban egy-egy másodlagos szín is megjelenik – lila, narancs, barna vagy szürke -, ám az In the Pinkben nyoma sincs egyetlen más árnyalatnak, ez teszi kivételesen ritka darabbá.

“Egyre nehezebb ilyen óriási, ritka árnyalatú drágakövet találni, az In the Pink olyan időszakban kerül a piacra, amikor a különleges ékkövek eladási ára a szépművészeti mesterművekét tükrözi. A gyűjtők bölcs befektetésként tekintenek az ékszerekre, melyek nemcsak gyönyörűek, de értékük viszonylag rövid idő alatt is jelentősen emelkedhet” – mondta Rahul Kadakia, a Christie’s International ékszerosztályának vezetője.

Platinumgyűrűn, kis gyémántokkal

A történelem leghíresebb ékszerei között több rózsaszín gyémánt is található:az indiai koronaékszerek között ragyog a Darja-i-Nur, a Hortensia korábban a francia koronaékszerek közé tartozott,ma a Louvre-ban csodálhatják meg a látogatók, a Williamson a brit uralkodó ékszereinek egyike.

A most eladásra kínált In the Pink egy gyűrűt ékesít, kis fehér gyémántok kettős sora veszi körül. Az ékszer platinumkarikáját szintén fehér gyémánttal rakták körbe.

Tekintsd meg gyémánt gyűrű kollekciónk egyik darabját:  fehér arany gyűrű rózsaszín gyémánttal

Forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20150925-rozsaszin-gyemantot-arvereznek-el-genfben-christie-s-aukcioshaz.html

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!