Blog

Milyen karikagyűrűt válasszunk

2017.06.22
Ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venni karikagyűrű választásakor
Milyen karikagyűrűt válasszunk - Brillancy blog

Ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venni karikagyűrű választásakor

 
A karikagyűrűtök minden nap emlékeztetni fog Titeket az esküvőtökre, egymásra és a köztetek lévő kötelékre. Minden nap, több évtizeden keresztül szimbólumként viselitek majd az ujjatokon, ezért a kifogástalan minőség mellett nagyon fontos szempont, hogy illeszkedjen az egyéniségetekhez. 
Ha nincs is kiforrott elképzelésetek a gyűrűitekkel kapcsolatban, érdemes minél előbb elkezdeni inspirálódni. Akár egy évvel az esküvő előtt már nézegetni gyűrűket, és képeket gyűjteni különböző dizájnokról, színekről, formákról, és díszítésről. Lehet, hogy a számotokra tökéletes karikagyűrű, 4-5 fotó inspirációjából alakul majd ki. Mindemellett időt kell szánni a próbákra is.
 
Színek
Az egyszínű sárga, rozé és fehér gyűrűk mellett egyre kedveltebbek a bi-color, vagyis kétszínű karikagyűrűk. Két szín kombinálásával igazán különleges darabok születhetnek. Fontos, hogy olyan színt, színeket válasszatok, amik harmonizálnak a bőrötök, hajatok és szemetek színéhez, valamint illeszkedjen a hétköznapi megjelenésetekhez. Főleg a menyasszonynak érdemes figyelembe vennie a ruhatárát és az ékszereit is, hogy a leendő karikagyűrűvel igazán szép összhangot alkossanak.
 
Felületek
Választhattok fényes (polírozott), selyemfényű és matt felületű gyűrűt. Utóbbiból létezik szálcsiszolt vagy homokfújt. A színekhez hasonlóan két eltérő felület kombinációja is lehetséges egy gyűrűn. Ez a kis játék a különböző felületekkel érdekes kontrasztot teremt, amitől egyedi és izgalmas lesz.
 
Szélesség és anyagvastagság
A szélesség és anyagvastagság kiválasztásakor nem csak az esztétikai, hanem a kényelmi szempontokat is fontos szem előtt tartani. Sokakat zavar, ha egy gyűrű széles, vastag vagy épp az ellenkezője, ha túl keskenynek vagy vékonynak érzik. Ilyenkor lényeges, hogy minél többfélét próbáljatok fel, hogy megtaláljátok a hozzátok leginkább illőt. Ha szeretnétek valamilyen díszítést, akár vésést, akár köveket, akkor szintén nem elhanyagolható kérdés a megfelelő szélesség és az anyagvastagság kiválasztása.
 
Domborúság
Egyenes vagy domború jegygyűrű? Vagy esetleg homorú? Milyen legyen kívül és milyen belül? Nem ilyen szigorú az egész, vannak átmenetek, ezért biztos megtaláljátok az igazit. A domborúság kérdésében is alapvető, hogy kényelemes legyen a gyűrű, amellett, hogy melyik forma nyeri el a tetszéseteket. Ennek az eldöntésénél is szerencsés minél többet próbálni.
 
Díszítés
Akár egy diszkrét csík, hullám is feldobja a karikagyűrűket, vagy választhattok feltűnőbb díszítést, ha jobban megy az egyéniségetekhez. Lehet a vésés szimmetrikus, aszimmetrikus, vagy kissé kusza, elengedhetitek a fantáziátokat. 
A menyasszony karikagyűrűjébe gyakori a gyémántdíszítés. Egy brill is gyönyörűen ékesíti, de lehet akár több is elszórtan szabálytalanul, akár szabályos mintát adva, vagy követhetik egy vésett vonal ívét is. 
 
Összefoglalva, inspirálódjatok és próbáljatok minél többet. Vegyétek figyelembe, hogy illeszkedjen a karikagyűrűtök a mindennapjaitokba, összhangban legyen a személyiségetekkel. Válasszatok olyan modellt, ami nem csak igazán tetszik, de kényelmes is, amit szívesen viselnétek hosszú éveken át.
 
 
Forrás: Czank Lívia: Igen! - Minden, amit az esküvőről tudnod kell, Corvina Kiadó, 2016
 

Keressen fel minket!

Brillancy Ékszer

 

Bemutatóterem a Parlament és a WestEnd City Center közelében.

1065 Budapest

Podmaniczky u. 11.

+36 30 539 1179

H-P: 14:00 19:00

SZ- V: ZÁRVA

Keressen összes termékünk között
Kategória
Gyémánt gyűrűk
Eljegyzési gyűrű
Karikagyűrű
Koktél ékszerek
Ár
< 60 eFt
60-120 eFt
120-220 eFt
> 220 eFt
Szín
Fehér
Sárga
Rozé
Keresés terméknév alapján
Keresés az összes termék közt