Blog

Melyik kézre húzzuk az eljegyzesi gyűrűt

2017.05.20
A lánykérés előtt sok férfiban felmerül a kérdés, hogy melyik ujjra és melyi kézre kell húzni az eljegyzési gyűrűt. Sokan a vásárlás előtt nem tudják eldönteni a méretet, mert nem tudják, melyik kézre való a gyűrű. Cikkünkből most megtudhatod.
Melyik kézre való az eljegyzési gyűrű? | Brillancy Blog

Az eljegyzési gyűrű melyik kézre való?

Nagy dilemma a férfiak életében, hogy milyen gyűrűt válasszanak a lánykéréshez, és ha meg is találták a megfelelő fazont, színt, az ár is megfelelő, akkor az vajon melyik ujjra, melyik kézre való? 
 
Mindenki szeretné Kedvesét a legszebb éskzerrel meglepni. Nem is olyan egyszerű feladat ez… 
Jó kérdés hogy milyen méretű legyen az eljegyzési gyűrű?  Azt talán már többen tudják, hogy a gyűrűsujjra kell megfelelő méretet találni. Itt még felmerülhet a kérdés, hogy melyik kézre való az eljegyzési gyűrű, a jobb vagy a bal kézre?
 
Nos, a hagyomány szerint a Nők a bal kezükön viselik a Szerelmüktől kapott gyűrűt, majd az esküvő után átveszik a jobb kezükre. Ezt persze nem kötelező követni, sokan hagyják a bal kezükön az ékszert.  Na de hogyan mérjük le a Hölgy ujját? Ha hord gyűrűt, az a baj, hogy sosem veszi le, és nem tudjuk lemérni. Ha nem hord, akkor nincs mit lemérni. Néhányan a bátrabbak közül éjszaka, míg Kedvesük alszik, egy cérnát tekernek az ujj köré, így egy körülbelüli kerületet sikerülhet megmérni. Ez persze nem lesz tökéletesen pontos, de jó kiindulási alap. Ha hord gyűrűt valamelyik ujján Kedvesünk, és néha leveszi, akkor egyszerűbb dolgunk van, mert fel kell húzni a levetett darabot valamelyik ujjunkra, és megnézni, hogy körülbelül meddig megy fel a mi kezünkön. Így az üzletben már könnyen találunk ennek megfelelő gyűrűméretet.
 

A méretet tekintve addogalomra semmi ok!

 
A Brillancy Ékszer Manufaktúra az elkészítést követően 5 éven belül vállalja a gyűrűk egyszeri ingyenes méretre állítását, így nagy izgalomra nincs ok. A legtöbb egyköves gyűrűnél könnyen megoldható az utólagos méretre állítás, azonban néha akad egy-két kivétel. Például ha az ékszer oldalán rengeteg pici kő van, sérülhetnek a foglalatok, így ilyenkor az ékszer készítője azt javasolja, hogy készítsék újra el, olyan méretre, ami tökéletesen passzol Viselője ujjára. Néhány színes drágakővel készített ékszer sem szereti, ha a forrasztás során tűzbe kerül. Ilyenkor két megoldás létezik: az egyik, hogy egy ponton történő lézerhegesztéssel illesztik össze újra össze a sínt; a másik megoldás, hogy arra az időre, míg a munkálatok folynak, addig kiszedik a foglalatból a drágakövet, majd mikor megfelelő méretű az eljegyzési gyűrű, egy drágakő foglaló szakember visszailleszti a helyére a követ. 
Összességében a méretet tekintve aggodalomra semmi ok, ugyanis szakembereink segítségével könnyen túlléphetünk ezen a problémán. 
Következő cikkünkben arról olvashattok, milyen stílusú, milyen színű, milyen formájú, milyen köves gyűrűt érdemes választani a Nagy Naphoz… 
 

Keressen fel minket!

Brillancy Ékszer

 

Bemutatóterem a Parlament és a WestEnd City Center közelében.

1065 Budapest

Podmaniczky u. 11.

+36 30 539 1179

H-P: 14:00 19:00

SZ- V: ZÁRVA

Keressen összes termékünk között
Kategória
Gyémánt gyűrűk
Eljegyzési gyűrű
Karikagyűrű
Koktél ékszerek
Ár
< 60 eFt
60-120 eFt
120-220 eFt
> 220 eFt
Szín
Fehér
Sárga
Rozé
Keresés terméknév alapján
Keresés az összes termék közt