A világ leghíresebb eljegyzési gyűrűi

1. Aristotle Onassis és Jackie Kennedy

Jackie Kennedy first lady korában épp olyan stílusikon volt, mint most Mrs. Obama: az elnök felesége a klasszikus, visszafogott szépséget testesítette meg, szemben a “Monroe-féle színésznőcskék” harsány stílusával. Nem meglepő hát, hogy amikor özvegyasszonyként ismét férjhez ment, az egész világ kíváncsi volt az eljegyzési gyűrűjére. Férje, a hajómágnás Aristotle Onassis 2,6 millió dolláros, azaz 530 millió forintos gyönyörűséggel örvendeztette meg. A jegygyűrű nem csak az ára miatt különleges: a híres 40 karátos Lesotho III. gyémánt egyik darabja ékesíti.

 

2. Károly és Kamilla

Mostanra az egész világ tudja, hogy Vilmos herceg édesanyja, Diana gyűrűjét ajándékozta Katalin hercegnőnek az esküvőjük alkalmából. Bár a meseszép gyűrű eszmei értéke felbecsülhetetlen, azért tény, hogy a herceg mostohaanyja,Camilla Parker jóval drágább ékszert kapott Károly hercegtől. Az egymillió dolláros art deco stílusú jegygyűrű fehéraranyból készült, sikkes gyémántberakásokkal, és persze ahogy az fenségéknél lenni szokott ez is “vintage” darab: korábban a királyi mama, Erzsébet királynő kincsestárát ragyogta be.

 

3. Ben Affleck és J.Lo

Ben Affleck a saját bőrén, azaz inkább a pénztárcáján tapasztalta meg, hogy nem érdemes egy jegygyűrűre milliókat költeni: 2004-ben 1,2 millió dolláros jegygyűrűt vásárolt menyasszonyának, Jennifer Lopeznek. A 6,1 karátos rózsaszín gyémántgyűrű Harry Winston neves ékszerszalonjából vándorolt az énekesnő ujjára, majd onnan a fiók mélyére, amikor Affleck és Lopez szakítottak. Ezek után igazán nem meglepő, hogy amikor néhány évvel később a színészJennifer Garner kezét kérte meg, már “csak” félmillió dolláros jegygyűrűt villantott. Igaz, valakinek, aki 15 millió dollárt keres filmenként, annak ez meg se kottyan.

 

4. Tom Cruise és Katie Holmes

Hol vannak azok az esztendők, amikor Tom Cruise magából kikelve ugrabugrált talkshow-k kanapéján, hogy milyen halálosan szerelmes Katie Holmesba? És vajon hol van ma az az 1,5 millió dolláros, azaz több mint 300 millió forintos fehérarany jegygyűrű, amellyel a színész megkérte kislánya, Suri Cruise édesanyjának kezét? Igaz, az ékszer még így is kevesebbet kóstált, mint maga a 2 millió dolláros esküvő – ehhez pedig hozzájárult az is, hogy az elefántcsontszín esküvői ruhát Giorgio Armani tervezte az alkalomra.

 

5. Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones

Sok rosszmájú véleményt hallhattunk már Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones minden vihart átvészelő szerelmével kapcsolatban: akadnak, akik szerint a karrier, mások szerint a pénz tartja össze a hollywoodi álompárt. Ám egy férfi aligha vásárol 10 karátos jegygyűrűt szerelmének potom 1 millió dollárért, ha nem fülig szerelmes. Az ékszert huszonnyolc gyémánt ékesíti, ám nem csak ettől különleges: mindennek tetejében Fred Leighton legendás New York-i üzletéből származik. Ő volt az, aki gyémántba öltöztette Sarah Jessica Parker dekoltázsát a 82. Oscar-díj-átadó gálára.

 

6. Donald Trump és Malania Knauss

Donald Trump esetében valószínűleg presztízskérdés, hogy egykori modell kedvesének, Melania Knaussnak adott jegygyűrűje felkerül-e a “leg leg leg” listára, ezért nem is teketóriázott: egy 3 millió dolláros ékszerrel lepte meg szerelmét. A 15 karátos gyémántgyűrű 2004-ben landolt a szlovén szépség ujján, hamarosan pedig egy Palm Beach-i luxushotelben, mintegy ötszáz barátjuk előtt mondták ki a boldogító igent.

 

7. Paris Latsis és Paris Hilton

Vélhetően sokakat meglep, sőt, talán kissé fel is bosszant, hogy a világ egyik legdrágább eljegyzési gyűrűje nem egy legendás színésznő vagy énekesnő ujján ragyogott, hanem Paris Hiltonén. Az örökösnő – akit egy egész világ imád utálni – 4,7 millió dolláros, azaz közel százmillió forintos, 24 karátos gyémántgyűrűt kapott egykori hódolójától, Paris Latsistól. 2005-ben még úgy festett, a milliárdos hamarosan oltár elé is vezeti a botrányhősnőt, ám a férfi lelkesedése hamar alábbhagyott, és hamarosan könnyes búcsút vet Paristól és a jegygyűrűtől. Az ok: az ifjú üzletember egyszerűen túl fiatalnak tartotta magát a házassághoz. Nos, ezek szerint a leánykéréshez nem…

 

Forrás: http://www.life.hu/kult/20130311-sztar-szinesz-szineszno-ekszer-ragyogjragyogj-gyemantom-a-vilag.html

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!