A nők legjobb barátja: a 10 leghíresebb gyémánt a világon!

Ki ne ismerné a gyémántokat? Évszázadok óta, a gyémánt viselése a gazdagság, a hatalom és a szerelem szimbólumává vált. Hallhattak arról is, hogy “A gyémánt a nő legjobb barátja”- Azt mondják, hogy minden nő szeretett volna, vagy szeretne kapni élete szerelmétől egy gyémántot, legalább egyszer. A leghíresebbek ezen kövek közül azért különlegesek, mert ritka gyönyörűek, és mert mindegyiknek külön története van.

Koh-I-Noor

Ez a gyémánt először 1304-ben bukkant fel. Azóta nagyon sok átalakításon esett át. Viktória királynő idejében átcsiszolták. Jelenleg a brit korona ékszerei közé tartozik, és legalább 108.93 karátos. Egy indiai legenda (onnan származik a gyémánt) szerint a követ egy hindu isten küldte hálából egy igazhitű embernek.

Excelsior (The Excelsior)

Jelenleg az Excelsior a világ második legnagyobb gyémántja.

A Nagy Mogul (The Great Mogul)

A 17. században látták először Indiában, elnevezését a Shah Jehan nagymogul tiszteletére kapta, aki felépítette a Taj Mahalt. Sajnos, ez a gyémánt eltűnt, de vannak , akik azt állítják, hogy a Koh-I-Noor ennek a kőnek az átdolgozása.

A Bálvány Szeme (The Idol’s Eye)

Ez egy körte alakú gyémánt, amelynek méretei akkorák, mint egy tyúktojásé és 70.2 karátos. A legenda szerint, váltságdíjként küldte egy kasmir sejk a török birodalom szultánjának, azért, hogy az a sejk elrabolt leányát szabadon engedje.

A Régens (The Regent)

Indiában, Golconda mellett találta egy szolga 1702-ben. Nagyon híres a különleges áttetszősége, és alakja miatt. Szakértők szerint jelenleg ez a világ legszebb gyémántja.

Orloff (The Orloff)

Nagyság szerint, ez a harmadik legnagyobb gyémánt a Földön. Ugyanúgy, mint az előbb említett gyémánt, rendkívül különleges fénytörésű, a színe pedig kékes-zöldes.

Kék remény (The Blue Hope)

1642-ben amikor ezt a gyémántot áthozták Indiából Európába azt hitték, hogy a Blue Tavernier egy része, ami annak idején egy nagyon értékes és híres drágakő volt. XIV. Lajos király is birtokolta ezt a gyámántot. Jelenleg a Smithsonian Intézetben csodálható meg, Washington D.C.-ben.

Sancy (The Sancy)

Ennek a gyémántnak az első tulajdonosa Károly király, Burgundia hercege volt, de elveszítette egy csatában 1477-ben. A kőnek sárgás színe van, minden bizonnyal indiai eredetű. Azt mondják róla, hogy az egyik legnagyobb szimmetrikus oldallapokkal rendelkező gyémánt a világon.

Taylor-Burton Gyémánt

Dél Afrikában, Transvaal-ben találták egy bányában 1966-ban. A színész Richard Burton megvette feleségének, Elizabeth Taylornak 1.1 millió dollárért. Így lett a gyémánt új neve “Taylor-Burton”.

 

Forrás: http://www.edenkert.hu/elet-mod/wellness/a-10-leghiresebb-gyemant/3054/

Iratkozz fel hírlevelünkre az 5%-os kuponért!